Monday, 28 May 2012

Kesihatan Penting kan !

Bangun Pagi Gosok Gigi Cuci Muka Sekali.
Hahhhh, Hye dan Assaalamualaikum semua !
hehhehhehh
Awal nye bangun kan hari ni. HAHA 
Awal ape ? Dah kol 1 dahhh.
Em, k hari ni aku nak pegi hospital nak jaga akak yg terbongkang kat hospital tu.
Boleh dikatakan tukar shift lerr dgn adik aku.
Takpe lhaa
Aku pun teringin nak jadi doktor.
So, aku suke tengok doktor2 tu bekerja dan sambil tu aku boleh berlajar mcm2 kat sane.
Em... okayy lha tak dapat update banyak lha.
Sbb dah nak gerak ni.
So, pesanan wani kat sini adalah :-
#jaga kesihatan betol betol
#makan secukupnya
#Jgn bangun lambat
#sarapan tu penting

Pesanan ikhlas dr wani =)
 Is not story but article for your health
This article created by Nur Hazwani Bte Azman :P

Sunday, 27 May 2012

Jalan-jalan di area JB < Melawat kak nieha

Assalamualaikum semua yang lewat ke sini.
HEHE hari ni bukan nak gosip atau cite sedih ke atau citer pasal perpisahan.
Tapi nak citer pasal keluarga bahagia di hospital.
Ehh, jgn salah faham plak yeekkk,, nty korang kate family hospital bahagia plak.
Okayyy mula nye dari sini. 
Semalam sye, adik, mak dan abah pergi ke bandar.
Em, saje jekk jalan2. Tapi biasa lhaa kan malam minggu so ramai lhaa manusia yg turun bandar petak tu.
KAHKAHKAH
Ada karoeke, ada makcik2 pakcik2 buat tarian amal (joget bagai org gila).
Tapi lagi ramai remaja lhaa kan.
Pada mulanya sye nak jmpe ex-couple.
Kate nye die da kat bandar, sye pun cari lhaa. Jap agi die msg cakap da kat danga.
So, sye gerak danga lhaa kan. Then, cari pun takde sye dah nyirap.
Pada mse yg sme gak, sye dapat panggilan dpd akak sye yg die kene pergi hospital akibat denggi.
So, kami smue trus ke hospital di wad kecemasan tgk die.
Agak kelam kabut dan huru-hara gak lhaa semalam.
Baby (anak sedara) pun kena gak demam dan takut di jangkiti denggi.
Tapi alhamdulillah die takde pape pun.
Di sini sye akan upload kan gambo sye dan family sewaktu function di bandar dan di hospital kecemasan.
Tapi maaf lha, gambo tak byk hanya ni jek mampu sye berkongsi bersame.
Haaaa,,, ni mak dan adik aku lhaa. Em agak2 korang ni tmpat ape yekkk? cube korang pk lhaa sejenak.
Ehh gemuk nye aku ni kann ! Adoyy kene diet ni. Makkkkkkk jgn masak sedap2 selalu tawww.
Haaaa ni adik sye yg paling bongsu. Em comel kan. Die ni nmpak jek mcm ni taw tapi peminat ramai oyyy.
Okayyy nak tahu tak aktiviti ape yg aku laksanakan di Bazar Karat JB. Em lupe plakkk nak memperkenal kan tmpat ape aku pegi ni. Main redah jekk kan. HAHA
nme nye Bazar Karat berdekatan dgn Jalan Wong Ah Fook.
Haaa, antara aktiviti nye adalah :-
Aktiviti jual beli barang lhaa kan. Takkan punggah barang dr kapal. Em,, ni mak dgn abah sebuk pilih button magnet ntuk di lekatkan di ice box.
Haaa,, ni lhaa muke bosan adik menunggu. Sabar ae adikkk ! HAHA
Haaa,, ni lhaa Bazar Karat. Emm,, nmpak mcm tak ramai kan. Sbb aku amek gambo tmpat tak ramai org.
Mak dgn abah jalan aku sibuk snap gambar. Mcm ni lhaa kalo org dah gilekan graphic.
Ohhh my Daddy and my Mummy so sweet. HAHA
Okayyy,, ni gambo terakhir penghijrahan kami di Bazar Karat.
Lepas tu kami pergi ke Danga Bay. Tmpat paling famous lhaa kot kat JB ni.
Wahhhh adik aku ni. Ehhh cuhh cuhhh. Camera aku muke kw jekk penuh.
Wahhh comel bangat yaa aku tapi malang nyee GEMUK lhaaa.
HAHA ni lhaa kalo pakai baju keselamatan jaga. Amek gambo kat tmpat becahaya baju paling terserlah kannn.
Pada keesokkan harinya, ramai2 lhaa kami adik beradik melawat akak yg sedang terbongkang kat hospital tu. Em kesian die sengsorang dgn tak mandinye. HEHE
Bucukkk lerrr kan.
Comel tak budak niii, ni lhaa baby tu. Em mrajok baru lepas amek darah kannn.
Ni lhaa akak aku yg konon nyeee saket tu. Tapi emang saket lhaa muke jekk mcm niii. HAHA
Amboiiii, orang sibuk tgh meeting yg si Baju Oren tu sibuk senyum2 tgk camera. Adoyyyy tahu lhaa glamour kan.
Adoyyy kak oiii, knp muke kau mcm nii. kelas kw jahhh. HAHA kak lina
Ehhh dikkk,, punye ramai nak amek gambo kau tapi kau sibuk pandang bawah tu knp ? HAHA 
Kanak-kanak Dibawah 12 Tahun DILARANG Masuk yaaa !
Haaa, cer teka sape ni ? Em,,, ni doktor pakar denggi taw. (okayy jgn terpedaya)
Wahhh abang oiii, awat terbeliak bijikkk mata hang tuuu ? HAHA abg Rizal
Ehhh,, ape berita ada dlm surat khabar tu. Em, yg si jejaka boring jekk ae dengo. Yg abg aku tu sampai nak rabak surak khabar tu die tnung pehal ?
Semue dokk bace surat khabar ni knp ekk ? Sbenarnye nak dtg melawat ke atau nak bace surat khbar ni ? Abg firdaus
 Haaa,, ni pasangan romantik. HAHA dah comel dah tu lhaa. Abg Ary dan Kak Lin
Haaa, aku ala ala Arab sikit, adik aku ala ala lalong. HAHA we are very closely :P
Untung nyeee dok hospital kan. Makan sedap2 haaa org bawak kann. Ketam masak sup. Tapi harap maklum, die cume post jek. Mkn tak pun sbenarnye. Aku yg mlantak.
HAHA ni lhaa family bahagia di hospital sbb akak sakit suspek denggi. Em, bukan kami ni dkt hospital bahagia. HAHA kene faham ae. Tu jekk cete dongeng aku pada hari ni. 
Sbelum nak tutup tirai kamar blog ni sye nak nasehatkan ntk akak :-
#cepat sembuh taw
#ikot cakap dktor
#Jgn keje nye nak bgn jek
#wayer tu dah pnuh dgn darah
#sbb menggedik jekk
#dpd gossip baik tido
#heshhh tak padan dgn saket gedik boleh thn
Okayy tu jek pesanan aku ntk akak aku yg sdg terbongkang d wad C3 katil nombor 5
wasalam :)
 This story created by Nur Hazwani Bte Azman :)
Hope you all happy when read my Fairy tail .

Friday, 25 May 2012

Jamuan Perpisahan < Jamuan Ulang Tahun Cikgu Sabarina

Assalamualaikum pada pelawat yg berhormat.
Lame nye tak update.
So, harini banyak nak di update kan.
Ckgu kelas kami yg lame membimbing kami,
sejak dr fm 4 dan mengajar kami subjek BM.
Melayan karenah kite org.
Mase hari rabu 23 may 2012,
Ckgu kate nak belanja makan.
mcm jamuan lhaa kan.
Aku tnye ntuk ape ni ckgu.
ckgu jawab 'bfday sye mase cuti ni, nty tak dapat nak blanja awak smue. Jadi sye blnje lhaa skolah ni'.
Pada keesokkan hari nye, aku dapat tahu dr kelas lain yg ckgu nak pindah.
wahhh,, aku mcm nak ngs lerrr.
Dahh tu ape lagi kan, aku dgn kawan2 terus planning nak belikan ckgu hadiah.
Emm byk collection kteorg dapat n mcm2 lhaa kteorg belikan.
HEHE gambo shopping beli hadiah ckg takde sbb aku tak ekot.
Ada msalah kengkawan.
Then, kite trus kan cite pasal jamuan plak.
Sbelum ckgu nak msok bg makan, kteorg kt dlm kelas bertungkus-lumus mnyiapkan hadiah ckgu lerr.
Yg budak cina sbuk snap gambo. HAHA
Tapi happening, siap ttup pintu lagi takot ckgu main redah jekk kan.
Apai dgn Lai Xin Yie stand by kt pintu.
Bile ckgu odw ke kelas jek kami smue kelam kabut smpan hadiah ckgu kat blakang.
Then, ckgu masuk dan upacara majlis pertama ialah ucapan ckgu Sabarina Bte Mohamed.
Ramai yg nangis time ckgu buat ucapan tapi apekan daya lhaa ekk.
Lepas tu ketua kelas kami Lee Sing Sian, buat ucapan dan die hanya kate 'Terima kaseh ckgu'.
Dahh tu turn Penolong plakk aa Nur Shahirah, buat ucapan.
Ucapan die mngalahkan PM beb, 3 mnit jek kteorg tnggu die ngs.
Tapi pape pun kiteorg oke jekk sbb time tu lelaki ke pmpuan ke ngs jugakk.
Lepas tu upacara  bermaaf-maafan plakk.
Smue mntak maaf, peluk2 ckgu.
Aku smpai dua kali pegi kat ckgu nak mntak maaf.
Hemm, aku nk ngs tapi aku mcm ckgu gak teging kan.
HAHA
Dan akhir skali upacara kami ialah makan-makan.
Seronokk makan. 
Last skali, sesi bergambar satu kelas.
Terima kasih atas sumbangan tenaga kepada penolong kelas 5 AAE yaa.
Sbb tolong amek kan gambo kami smue ntk di jadikan kenangan.
di sini akan sye upload kan gambo kami semasa gembira dan sedih.
Antara persiapan yg kelas kami bekerjasama lakukan 5AAP.
Dahh tu, tak reti-reti nak amek gambo kteorg buat keje ke? HAHA thanx Ng Kok Zhu amek gambo kami.
Ehh, budak 2org ni pun sibuk nak tolong gak. Em, die tgh buat bintang kertas tu kalo nak tahu. Angah dan Epy
Ckgu Zurinah tgh autograph kat kad sign kami ntuk cikgu.
Cikgu odw datang ke kelas. Dengan penuh ceria nye di wajah nye.
ni lhaa ckgu kesayangan 5 AAP, ckgu Sabarina. Time ni die tgh buat ucapan lerr kan.
Time ni ssmue sibukk beratur nak mintak maaf dgn ckgu. Huru-hara jadinye kan.
orang tgh sedih2 korang boleh plakk riang bagai kanak2 ribena kat situh yekkk.
Umi lhaa paling terharu skali time die mnta maaf. Emm,, ckgu pun nak nangis.
Antara pelajar cikgu yg paling lewat hadir ke perhmpunan. Thevan
Ini jugak antara perlajar ckgu yg paling senyap. tu die nak minta maaf lhaa. 'Maaf ckgu selama ni sye diam jek' kehkehkeh. Tan Hon Xun
Ini adalah antara pelajar ckgu yg boleh dikire bape kali die hantar buku. Dgn muke takde rase serba salah dtg ke depan dan berkata 'ckgu,, sye mntak maaf sbb selalu tak hntar buku'. Epy
 Skarang turn aku plakk arr mntak maaf kan. ntuk aku takde dialogue akan dipaparkan di sini yee. HAHA
 Time ntukk makan lhaa. Ape lagi, mesti aku yg jmpe dulu kan mkanan nii HAHA dokk arr korang kat blakang
Acara pemotongan kek bersama penolong kelas kami. Maaf gambo senget. Tak sempat nak rotate lhaa.
'SALAM PERPISAHAN' ahh tak sanggup aku nak tgk kek nii. dats y aku potong. HAHA 
Strawberry kat kek tu aku pnye arr. Thanx dyla suapkan yeee. HEHE tapi mcm tak ikhlas jekk.
Oyyy cik abang, kalo org nak snap tu control sikit lha mulut tu kan. Tutup donggg. BTW korang lhaa yg kecohkan kelas 5 AAP.
Athirah, Fasha, Hazwani. Even sedih pun amek gambo mane bole nangis kan. Peace yooo
Athirah, Fareen, cikgu Sabarina, Fasha, Dyla, Hazwani.
Hadiah2 ckgu, wahh banyak nyee kan. Ckgu, don't forgot me anywhere you have bcause we all still remember about you.
Time aku dengan ckgu nak bergmbor lhaa. Ayoyoy,, mesra nye kami kan.
Students of 5AAP.
Maaf yee kabur. Tapi ni lhaa kenangan kami yg kami akan sentiasa kenang smpai bile2.
Terima kasih ckgu, kerana mengajar kami Bahasa Melayu dan menjadi guru kelas kami.
Terima kasih Cikgu Sabarina.
Segala kenakalan kami kau tabah hadapi dengan penuh sabar.
Kami tahu kadang-kadang kami ni degil dan tak dengar kate. 
Tapi ntuk SPM nty kami akan cuba mendapatkan straigh A terutama sekali BM.
Cikgu jage diri baik2 yee di sekolah baru nty. 
Dan tak lupa juga ntuk saya ucapkan Selamat ulang tahun ckgu Sabarina pada 29 Mei ni.
Allah selamatkan kamu,
Allah selamatkan kamu,
Allah selamatkan Cikgu Sabarina,
Allah selamatkan kamu.
Happy birthday to you, 
Happy Birthday to you,
Happy birthday,
Happy birthday,
Happy birthday teacher.

This blog created by Nur Hazwani Bte Azman.
Harap anda terhibur membaca cerita saye ini.