Sunday, 29 January 2012

Susah ke aku di sisi mu

Mungkin aku nii bukan orang yg patot happy kan orang lain kan. Orang tak rase gembira bersama aku. Mgkin aku ni banyak menyusahkan orang berbanding menyenangkan orang. Apekan daya aku, aku tak tahu lagi apa yang harus aku lakukan agar oarang sekeliling aku senang bersama aku. Hmmss, blog yang dah berhabuk ni aku bersihkan dengan kate kate sedih lagi menghayat hati. Tapi mgkin aku sorang yang berperasaan begitu. Hmmss, hidup nii penuh dengan dusta wahal kita tak sedar akan kedustaan itu berlaku.  Tapi kandang aku sedar juga yang sbenarnya da yang senang bersama aku. Tanpa ku sedari yang sebenarnye dia takboleh hidup tanpa aku di sisi nya. Aku berharap ramai yang menyenangkan akan kehadiaran aku berbanding tidak.

I LOVE YOU MY VISITORS

Tuesday, 17 January 2012

Sahabat yang kian melupakan

Kawan yang telah digelar sahabat selamanya. Waktu dulu kami terlalu rapat hinggakan ada yang kate kami pasangan bercinta tapi sebenarnya tak lhaa. Ke mane sahaja pergi mesti memerlukan. Masalah aku di kala aku bersedih dia yang pujuk. Kenangan manis lhaa mase tu. Tapi sekarang dah berubah. Die da orang baru ntuk cerita kan masalah die tuu. Aku dipinggirkan. Sedih sangat.. Aku berdoa agar die bahagia. Tapi aku juga berdoa aku taknak kehilangan sahabat mcm die. Mungkin takde special tentang die.. Tapi mngkin ada yang menarik akan diri die. Sahabat aku yang bernama Afirul Hafez Bin Abdul Rahman yang ber I/C 951102-01-____, aku mntak maaf kalau kalau aku da buat silap dgn kau atau segalanya lhaaa. Aku nak berterima kaseh dgn kau sbb sudi berkawan dgn aku selama 6 tahun nii. Tapi maaf kan aku kalau kalau aku terpakse melupakan kau. Mngkin sukar dan mngkin takkan berlaku.. Tapi aku harus meminta maaf pada kau. Kau lhaaa sahabat aku duni dan akhirat. Takkan aku lupekan sahabat baik macam kau.

I LOVE MY VISITORS

Friday, 13 January 2012

BFF Jadi ape ????

BFF boleh jadi cinta ke ? Hehehehe. Susah nak percaya lha istilah mcm tuh. Tapi benda mcm nii dah byk berlaku.. Kenape aku crite psl nii smue ekk ? Hmm,, aku punn taktau ape makne BFF bg aku terhadap die. Perasaan jeles wujud bile die dgn wanita lain. Wahhhh !!! Tak mngkin akan berlaku. Aku sayang pakwe aku skarang. Same skali aku tknak berpaling tadah tehadap die hnye kerana sbb BFF aku. Susahh kan kalo perepmpuan ada BFF lelaki dan susah gak kalo lelaki ada BFF perempuan. Hmm,, tadii kann knape aku mcm taknak layan die. Akumarah die keh ? Sbb ape aku nk marah die ? Cemburu ? Sbb die lebih layan kawan kawan lain dpd aku ! Ahhh.. aku keliru dan susah aku nak peracaya kan perasaan yang aku alami  skrang. Mimpi tu ? Ape tande nyee ? Ape makne nyeee ? Dulu, kalo die nak g koko msti die tnye sama ada aku pegi atau tidak tapi skrang dah takde. Die makin menjauh dpd aku. Tapi knp? Die dah taknak kawan aku lagi ke ? Ntahh lhaa. Hmmm,, takpe lha. yang ,mampu aku buat skarang ialah mati kutu dgn perasaan aku  skrang nii. Oke gudnite !

I LOVE MY VISITOR

Tuesday, 10 January 2012

Blog yang usang !

Assalamualaikum.. haaa, Hape kabo lah kan semua ? Sehat ke tidok ? Hahahaha. lame sangat dah tak update blog nii kan. Serabai dah ! Berhabuk pun ada sikit-sikit nii. hehehehe. Sibuk sangat lah sejak akhir-akhir nii. Kalo dah sibuk penat lah kan. Kalo penat terasa nak tido jekklah kan. hahahaha. Maklumlah, sejak jadi ketua pengawas ni banyak perkara yang perlu di buat nd banyak perkara gak yg perlu diubah. bhahahha. Alahaiiii ! ngantok nyee kan. Niii tido lambat pun sebab wany tolong kawan tadi. Terlanjur dah tidur lambat nii tnggu lah asyraf balik kerja kan. Selalu kalo dia call terase tak sedarkan diri pulak. cek call pd esok pagi tgk 'asyraf was answered'. Aaarrrrhhh ! hape lah agaknye yg aku jawab time tu kan. Tapi takde lah segan sangat. masing-masing dah tahu behave masing2 kan.  Bhahahha. Tapi My boyfriend is my whole life. My Family is my whole life too. hahahaha. Nii akibat sibuk nak siapkan essay lah nii. Sampai sibuk nak ckp jawa salleh kat blog nii. BTW tengs to my BFF cos sudi menyiapkan essay aku. kesian dia memerahkan otak demi aku. bhahaha. Oke. Korang smue pegi lah tido ae. jgn sibuk nak tido lambat sbb nak tnggu BF balek keje. Wany jek boleh tnggu.. *Pape jek lah wany. k bbye

I LOVE MY VISITORS

Esok hari lebih baik daripada hari ini.

Maken hari maken gelap langit tu. Dan maken hari maken takut ntuk tempuhi hari esok. Seolah-olah dalam pemikiran bertanya-tanya, apakah akan berlaku pd hari esok yaa ? Adakah ia akan menjadi lebih baik dpd hari ini atau ia akan menjadi lebih buruk dpd hari ini. Semua di antara kite inginkan kebaikan lalui dalam hidup mereka. Tapi sukar ntu kita percaya. ALLAH itu suka menduga ntuk kita jadi yang lebih baik. Agar kita masuk di syurga ALLAH. Aku masih tertanya-tanya sape kah aku sebenar pada hari esok nanti ? Adakah waktu ntuk aku pada esok hari masih ada lagi ? Adakah aku akan di berikan peluang ntuk membaiki diriku ini ? Penantian aku pada hari esok yang tidak pasti lagi apa yang akan aku lakukan agar aku menjadi yang lebih baik daripada semalam. Aku juga berharap agar kasih sayang aku pada Ahmad Asyraf semakin bertambah dan utuh hubungan kami. Hari ini adalah hari yang tidak sempurna bagiku. Kerana adanya perkara yang buruk ku lakukan. Berakhir di sini puitis Nur Hazwani. Agar sama-sama kita berdoa esok adalah hari terbaik buat kita.

Wednesday, 4 January 2012

Sekolah dah bermula.

Happy sangat kan hari nii bg budak skola. Dapat kembali ke sekolah. Tambah tambah pd budak darjah 1. Seronok lah diorang dapat g skola baru, ckgu baru, kawan baru. Mesti banyak reaksi yg dorang lakonkan di skolah kan ntuk tarik perhatian ibu mreka ntuk percaye kan mreka ke skolah. Wahhh !!! Seronok adi budak kecik nii. kadang-kadang bukan anak-anak yang teruja nak ke skola tapi ibu bapa yg teruja nak tgk dorang ke sekolah. Antare reaksi mereka, ada yang happy jmpe kawan. Lagak berani lah konon kan. Ada yang menagis takot ditinggalkan oleh ibu bapa mereka. Macam-macam lah kan. Tapi budak skarang dah berani nak kesekolah. Tak mcm zaman kite dulu ada yang sibuk nak nangis smpai kan ibu bapa mreka yg menjadi ckgu di skola kerna terpakse awasi anak-anak mereka. Alahai anak !!! Terkenangkan zaman waktu aku di darjah satu pulak. Setiap kali rehat msti mak datang hantar makanan kat aku. Bhahahaha. Cube korang byangkan kalau budak di peringkat menengah masih nak merengek ke sekolah. Ahhhh !!! Malu nyeee ! Jangan lah macam tu kan. Kesian ibu bapa kita yang dah percayakan kita ntuk ke sekolah yang dah pandai berdikari. Hahahaha. Permulaan skola pada hari ini, biasalah kan. Ada yang ingin menyesuaikan diri, ada yang berkenalan, perlantikan ketua dan penolong kelas masing-masing. Indah nya sewaktu di sekolah kan. banyak kenangan yang akan kita tinggalkan nanti. Tahun ini aku di tingkatan 5. Bermakne ini lah tahun akhir aku dan aku harus lah berlajar bersungguh-sungguh demi mencapai kecemerlangan dalan SPM. Dan begitu juga adik aku yang akan menghadapi PMR pada tahun ini. Sekejap kan waktu berlalu. Terasa baru semalam jek aku daftarkan diri sebagai form 1. Sekarang dah form 5. Banyak yang aku harus lalui, tempuhi dan ceburi. Esok secara rasmi nye aku akan diiktirafkan sebagai ketu pengawas SMK Kangkar Pulai. Wahhh ! Aku tak xcited sangat tapi aku agak gementar ntuk pegang jawatan besar tu. Banyak cabaran nya nanti. So, di bulan p[ertama kita skolah, di hari pertama kita skolah binalah azam yang akan memberi infact pada diri kita nanti smoga kcemerlangan ada dalam genggaman kita. Semoga berjaya nanti.

I Love My Visitor

Monday, 2 January 2012

Wanita ?!

Wanita suke mnyakiti wanita lain. Mereka tak sedar ke yg mereka setaraf dan lebih memahami perasaan antare hawa. Mengape ada yg masih mnyakiti lagi ? Sukar ntuk di jangkakan da  wanita yg same citerase pd lelaki. Tapi tak wajarkan mereka harus berkongsi. Kat sini bukan aku nak citer tentang kecurangan tapi kekecewaan. Kekecewaan yg tak dapat di rase oleh si dia yg tak mengerti perasaan aku. Mgkin die mngerti tapi berpura ntuk tidak mengerti. Wanita sering berkelahi hnye kerane dek seorang lelaki. Wajarkah ? Cinta tak mngkin dapat kite berpihak. Tapi percaye lah. Binalah kepercayaan sblum kite bina mahligai cinta dgn si dia. Mngkin ia akan dapat membantu kite ntuk ,mnyelesaikan masalah antara pasangan. Tak perlu lah ntu kite salah kan satu pihak shj. Berfikiran positif adalah terbaik ntuk minda yg dak sarat dgn kekeliruankan. Dan jangan sesekali kite menyerang kaum kite sndiri demi kaum org lain. Cara yg amat salah. Assalamualaikum.

I Lovw My Visitor