Friday, 25 May 2012

Jamuan Perpisahan < Jamuan Ulang Tahun Cikgu Sabarina

Assalamualaikum pada pelawat yg berhormat.
Lame nye tak update.
So, harini banyak nak di update kan.
Ckgu kelas kami yg lame membimbing kami,
sejak dr fm 4 dan mengajar kami subjek BM.
Melayan karenah kite org.
Mase hari rabu 23 may 2012,
Ckgu kate nak belanja makan.
mcm jamuan lhaa kan.
Aku tnye ntuk ape ni ckgu.
ckgu jawab 'bfday sye mase cuti ni, nty tak dapat nak blanja awak smue. Jadi sye blnje lhaa skolah ni'.
Pada keesokkan hari nye, aku dapat tahu dr kelas lain yg ckgu nak pindah.
wahhh,, aku mcm nak ngs lerrr.
Dahh tu ape lagi kan, aku dgn kawan2 terus planning nak belikan ckgu hadiah.
Emm byk collection kteorg dapat n mcm2 lhaa kteorg belikan.
HEHE gambo shopping beli hadiah ckg takde sbb aku tak ekot.
Ada msalah kengkawan.
Then, kite trus kan cite pasal jamuan plak.
Sbelum ckgu nak msok bg makan, kteorg kt dlm kelas bertungkus-lumus mnyiapkan hadiah ckgu lerr.
Yg budak cina sbuk snap gambo. HAHA
Tapi happening, siap ttup pintu lagi takot ckgu main redah jekk kan.
Apai dgn Lai Xin Yie stand by kt pintu.
Bile ckgu odw ke kelas jek kami smue kelam kabut smpan hadiah ckgu kat blakang.
Then, ckgu masuk dan upacara majlis pertama ialah ucapan ckgu Sabarina Bte Mohamed.
Ramai yg nangis time ckgu buat ucapan tapi apekan daya lhaa ekk.
Lepas tu ketua kelas kami Lee Sing Sian, buat ucapan dan die hanya kate 'Terima kaseh ckgu'.
Dahh tu turn Penolong plakk aa Nur Shahirah, buat ucapan.
Ucapan die mngalahkan PM beb, 3 mnit jek kteorg tnggu die ngs.
Tapi pape pun kiteorg oke jekk sbb time tu lelaki ke pmpuan ke ngs jugakk.
Lepas tu upacara  bermaaf-maafan plakk.
Smue mntak maaf, peluk2 ckgu.
Aku smpai dua kali pegi kat ckgu nak mntak maaf.
Hemm, aku nk ngs tapi aku mcm ckgu gak teging kan.
HAHA
Dan akhir skali upacara kami ialah makan-makan.
Seronokk makan. 
Last skali, sesi bergambar satu kelas.
Terima kasih atas sumbangan tenaga kepada penolong kelas 5 AAE yaa.
Sbb tolong amek kan gambo kami smue ntk di jadikan kenangan.
di sini akan sye upload kan gambo kami semasa gembira dan sedih.
Antara persiapan yg kelas kami bekerjasama lakukan 5AAP.
Dahh tu, tak reti-reti nak amek gambo kteorg buat keje ke? HAHA thanx Ng Kok Zhu amek gambo kami.
Ehh, budak 2org ni pun sibuk nak tolong gak. Em, die tgh buat bintang kertas tu kalo nak tahu. Angah dan Epy
Ckgu Zurinah tgh autograph kat kad sign kami ntuk cikgu.
Cikgu odw datang ke kelas. Dengan penuh ceria nye di wajah nye.
ni lhaa ckgu kesayangan 5 AAP, ckgu Sabarina. Time ni die tgh buat ucapan lerr kan.
Time ni ssmue sibukk beratur nak mintak maaf dgn ckgu. Huru-hara jadinye kan.
orang tgh sedih2 korang boleh plakk riang bagai kanak2 ribena kat situh yekkk.
Umi lhaa paling terharu skali time die mnta maaf. Emm,, ckgu pun nak nangis.
Antara pelajar cikgu yg paling lewat hadir ke perhmpunan. Thevan
Ini jugak antara perlajar ckgu yg paling senyap. tu die nak minta maaf lhaa. 'Maaf ckgu selama ni sye diam jek' kehkehkeh. Tan Hon Xun
Ini adalah antara pelajar ckgu yg boleh dikire bape kali die hantar buku. Dgn muke takde rase serba salah dtg ke depan dan berkata 'ckgu,, sye mntak maaf sbb selalu tak hntar buku'. Epy
 Skarang turn aku plakk arr mntak maaf kan. ntuk aku takde dialogue akan dipaparkan di sini yee. HAHA
 Time ntukk makan lhaa. Ape lagi, mesti aku yg jmpe dulu kan mkanan nii HAHA dokk arr korang kat blakang
Acara pemotongan kek bersama penolong kelas kami. Maaf gambo senget. Tak sempat nak rotate lhaa.
'SALAM PERPISAHAN' ahh tak sanggup aku nak tgk kek nii. dats y aku potong. HAHA 
Strawberry kat kek tu aku pnye arr. Thanx dyla suapkan yeee. HEHE tapi mcm tak ikhlas jekk.
Oyyy cik abang, kalo org nak snap tu control sikit lha mulut tu kan. Tutup donggg. BTW korang lhaa yg kecohkan kelas 5 AAP.
Athirah, Fasha, Hazwani. Even sedih pun amek gambo mane bole nangis kan. Peace yooo
Athirah, Fareen, cikgu Sabarina, Fasha, Dyla, Hazwani.
Hadiah2 ckgu, wahh banyak nyee kan. Ckgu, don't forgot me anywhere you have bcause we all still remember about you.
Time aku dengan ckgu nak bergmbor lhaa. Ayoyoy,, mesra nye kami kan.
Students of 5AAP.
Maaf yee kabur. Tapi ni lhaa kenangan kami yg kami akan sentiasa kenang smpai bile2.
Terima kasih ckgu, kerana mengajar kami Bahasa Melayu dan menjadi guru kelas kami.
Terima kasih Cikgu Sabarina.
Segala kenakalan kami kau tabah hadapi dengan penuh sabar.
Kami tahu kadang-kadang kami ni degil dan tak dengar kate. 
Tapi ntuk SPM nty kami akan cuba mendapatkan straigh A terutama sekali BM.
Cikgu jage diri baik2 yee di sekolah baru nty. 
Dan tak lupa juga ntuk saya ucapkan Selamat ulang tahun ckgu Sabarina pada 29 Mei ni.
Allah selamatkan kamu,
Allah selamatkan kamu,
Allah selamatkan Cikgu Sabarina,
Allah selamatkan kamu.
Happy birthday to you, 
Happy Birthday to you,
Happy birthday,
Happy birthday,
Happy birthday teacher.

This blog created by Nur Hazwani Bte Azman.
Harap anda terhibur membaca cerita saye ini.



No comments:

Post a Comment