Friday, 30 December 2011

Hari ini dan semalam dan mngkin selamanya..

Hari ini, semalam dan mngkin selamanya aku bahagia dgn si dia. Perjalanan aku yg amat panjang lagi mungkin akan dapat merubah segalanya demi kbahgiaan aku dan si dia. Dr penglaman yg aku selami aku akan dapat belajar banyak makna kehidupan dan belajar untuk mencintai insan yang aku sayang.. Tentang Dhia, aku masih terkenang lagi akan cinta mereka yg betul betul kukuh shinggakan ALLah mengambil mereka berdua. Sbb mgkin mereka tak dapat kbahgiaan di dunia krn mereka dpt banyak halangan dan cabaran. Oleh itu, Allah memberi kebahgiaan mereka di syurga krn di situ tiada sape yg akan menghalang mreka dpd bahagia dan mencintai. Aku hingin kan kebahgiaanitu di dunia dan di akhirat walaupun aku dan si dia dapat cabaran dlm percintaan. Sama sama kami lalui, tempuhi daan harungi. Insyallah sayang. Mulai hari ini aku panggil dia sayang. Sbb aku sayang die sesangat. I Love You Forever Sayang.

I Love My Visitor

Saturday, 24 December 2011

Kenapa mcm nii ?

Assalamualaikum. Wany sedih giler skrang nii. Knp buat wany mcm nii ekk asyraf tu? Tak pena nak ngalah. Wany tak tahu ape die nak. Wany terpaksa ngalah dgn perangai die. Die buat slah bukan nak dtg pjuk wany, bukan nak mntak maaf dgn wany betol betol. Bile wany marah msti die marah. Die agak nya saje nak cari point wany kan. Pape smue wany yg salah. Wany dah tak tahu nak ngalah mcm mane lagi dgn die. Die saket kan hati wany tapi wany pulak yg kene mghadap dan mntak maaf dgn die. Wany taknak kehilangan die walaupun skali. So, sebab tu wany yg slalu ngalah. Cinta kejam kan. Ape yg ada pada cinta shingga cinta tu smue org inginkan. Tapi knp org suke merosakkan cinta tu. Wany maaf kan kesalahan die tapi wany mengharap lah sangat die tegur dan jmpe wany mntak maaf. Msg atau call pun jadi lah. Wany tak kesah. Janji die ygmntak maaf atas ksalahan die tu. Wany salah wany mntak maaf tapi knp die tak boleh nak buat. Wahhh !!! Aku hamba citake ?

Back to School



Assalamualaikum.. Wany nak cerita nii ala ala gosip gtuh.  Wany nii sebenarnya dah tak sabar nak bersekolah semula. Maklum lah. Tahun depan kan Wany dah tamat kan persekolahan. Dan tahun depan jugak wany nak SPM. Huh, berdebar gak nak skola tahun depan dan berdebar gak nak mnghadapi SPM nii. Yelahh, Peperiksaan yg akan menetu kan masa hadapan kita. wany nak buat yg terbaik untuk abah mak dan cikgu wany. Tambah-tambah wany nii tahun depan akan menjadi ketua pengawas. Banyak cabaran nye kan. Dan mesti tnjuk yg terbaik kpd anak buah. Hahahaha.Huh, bercerita tentang nak naik skolah kembali nii. Dah ready ke barang skolah ekk ?? Emm,, wany dah beli dah kasot, baju, beg, buku.Tapi wany belum beli alat tulis lagi. Mak wany kate hari isninnaty nak beli. Oke. Pape pun selamat kembali ke sekolah ae kengkawan. Wany rindu sangat nak jumpe skolah dan kawan kawan wany.

I LOVE MY VISITOR

Friday, 23 December 2011

Sebab Anje Sayang Ayunx !

Sayang ! Kenapa anje sayang ayunx ekk ????

:-: Sebab ayunx sayang kat anje lah.
:-:Sebab ayunx baik sangat dgn anje.
:-:Sebab ayunx lah segala-galanya.
:-:Sebab ayunx perfect lah bagi anje.
:-:Sebab anje rasa kasih sayang yg ayunx beri pada anje melalui sentuhan walaupun kekandang ayunx suka marah anje demi nak memperbetulkan anje.
:-:Sebab banyak perkara yg kita lalui bersama ayunx tempuh dgn penuh kesabaran.

All is perfect about you, dear. I'm never let u, dear. How i can do that bacause i love you so strong, sayang.
Please don't make me cry again. And continue to make me happy besides you.

Okeh ! BI wany tonggang langgang lah kengkawan


I LOVE MY VISITOR

Thursday, 22 December 2011

Dua pekara yg perlu di kongsi bersama

Gemuk merunsingkan ae ?

Bercerita tentang gemuk. Mesti da yg tension kan. Macam kawan wany sorg nii haaa.. Wajah beliau tak dapat d pamerkan di sini Die siap buat status 'Macam mana nak kurus'.. Hahahahaha Banyak cara ntuk kita bole jadi kurus. Cuma kita tak rajin jek nak lakukan. Faktor kita gemuk da kat dpn
 mata kita nii haa iaitu online spanjang masa tak henti henti. Ada lagi, makan 'Fastfood'. Banyak lagi lah yg slalu dan sering kite buat kan kan kan.
So, kat sini wany nak ajarkan mcm mane nak kurus ataupun nak kurang kan berat badan. Walaupun wany takda lah terlalu kurus kan tapi wany nak kongsi gak. Benda ni dipelajari dpd majalah, pangalaman, kengkawan dan mcm mcm artikal. Huh, berdebar nye nak tau. 



  1. Mestilah banyak ckp kene bersenam. Pelbagai cara kite bole bersenam antaranya berjalan kaki, jogging, berbasikal. Kalau kita nak menari kat rumah pun ape salah nye kan ni untuk org yg malas nak kluar rumah lah kan. 
  2. Sape yg suke sgt makan pedas kan kawal sikit nafsu nak makan tu sbb makanan tu membuatkan nafsu makan kita membuak buak. Lepas nii jgn makan pedas lagi tau. 
  3. Yg nii mesti korg tak tahan kan. Jgn makan nasi selama 3 bulan. Sbb nasi nii mempunyai _____ ??? yg tinggi. So, elakkan drpd makan nasi. Tak mati lah kalau tak makan nasi. Makan lah sop ke, sayur sayuran ke mee ke tapi maggi jgn yee.
  4. Elakkan makan selepas jam 8 malam. Sbb lepas makan kita msti rase nak tido kbetulan pulak dah waktu malam kan. Cnferm lah takda harapan nak kurus.
  5. Emm,, byk kan aktiviti menolong ibu dan bapa di rumah. Hambek berkat nak kurus. Hahahaha. Mane tau kan. Dgn niat kita nak kurus pastuh kita buat ibadah menolong ibu bapa. kuranglah berat badan tu kan.
Oke. Korg amalkan lah 5 perkara untuk kurangkan berat badan korg yee. Kepala Blog nii pun takda lah kurus sgt dan takda lah gemuk sgt. Sedang sedang jek.Oke lah. Tu sahaja ug dapt d kongsi kan kpd smua ntuk kurus. Wany update Blog nii khas buat kawan wany Haikal A.K.A Sun Si Matahari.

Cinta nak dikekalkan !


Susah kan nakjaga cinta kita kan. Hmmm,, mesti byk dugaan yg korg dan wany sendiri lalui. Byk sang setan yg ada ntuk runtuhkan hubungan kita nii. So, macam mane nak jaga hubungan kita supaya hubungan kita tak rengang. Wany ni pun takda lah pakar sangat dlm cintan-cintun. Tapi dgn pengalaman dapat kita berkongsi kan. Hehehehe Mcm pro jek ek? Antara perkara yg perlu dalam diri antara pasangan ialah :
  1. Korang kene lah percaya pasangan masing masing. Jangan lah terlalu percaya sangat dgn kate orang tanpa ada bukti yg kukuh. Benda nii smue boleh buat korg pnye hbungan retak giler lah. 
  2. Haaaa.. Nii yang paling penting sekali. Buang sifat ego yang ada dlm diri korang. Kalau sang jejaka dah marah takkan korg pun nak hot gak kan. Rileks. Kalau sang jejaka HOT sang jelita kenen COOL dan sebaliknya.
  3. Berlaku jujur dan adil lah terhadap pasangan masing masing. Korang pandai bg masa antara cinta, kawan, family dan kerjaya. Nanti antara korg ada yg curiga.
  4. Selalu lah berbincang berdua duaan gtuh kan kalau ada masalah. Jgn simpan masalah tanpa kongsi bersama sbb nati pasangan korg tertekan dgn keadaan kamu yg tak tentu arah dan sering menjauhkan diri. Sebagai alasan korg nak bersendirian. Kolot punya alasan tu.
  5. Last sekali korg kene saling faham memahami antara satu sama lain supaya korg tak bertikam lidah jika korg tak sekepala. Jadi, kalau pendapat atau pandangan korang berlainan tak salahkan kita gune kedua dua pendapat tu. So, takyah gaduh gaduh lagi.
5 perkara yg WAJIB ada pada korg dan pasangan korg. Terus terang wany katekan wany tak perfect sangat lah dalam percintaan tapi sebagaimana yg wany katekan kita boleh berkongsi bersama. Wany ada pakwe. Baik sangat. Wany sayang die. So, die wany punye dan tak sanggup berkongsi.

I LOVE MY VISITOR



Wednesday, 21 December 2011

Selamat Pagi Sayang !

Pagi yg indah nii akan di hiasi cerita yg gembira. Akan di kongsi kan bersama wany kpd anda smue. Pehhhh!!! Ayat tak bole jalan. Dah mcm wartawan lah pulakk Pepagi lagi wany dah cek akaun Facebook. Dan pepagi lagi gak wany dah update blog nii. Mungkin wany takde benda nak buat kat rumah nii kan. Emg takde buat pape pun Mcm biase lah. Bgn mesti jejak kol 8 hampir pukol 9. Rutin nye wany mesti kene kjot kan warga yg tersayang. Ahh cehh wahh ! Asyraf lah sape lagi kan Tapi wany tadi dah kejot kan die dr pukol 8.30. Kol 9 baru dia angkt. Wany ckp dah kol 9 jek die kate 'Kenape anje tak kejot kan ayunx. Dah lambat dah ni'. Aku yg kene Takpe lah kan. Wany terus suroh die g mandi. Tapi kuar lambat gak. Sbb die tunggu adik die. Hahahaha Dah lepas tu wany terus pergi mandi dan sarapan. Lepas tu, biasa lah kan ajar budak ngaji. Sok sok bagai ustazah lah kan Hahahaha. Seronok tau ajar budak ngaji. Bole menguji kesabaran kite. Hahahahahaha Lepastu aktiviti tgk DVD tiap pagi. Cerita yg dah berulang kali tgk. Nak kene tgk sampai paham. Oke dah lah.Sebenar nyee da benda nak kena buat kat rumah nii saje jek cakap takde pape nak buat. Nak update status pnye pasal kan 


I LOVE MY VISITOR

Tuesday, 20 December 2011

Assalamualaikum Para Hadirin yg di Hormati dan di Segani,

Hari nii byk sgt lah citer wany nak citer tapi taktau nak mule dpd mane. Mood story hari ni ialah takut dan sedih. Tapi pape hal pun wany akan crite gak crite yg da dlm lubuk hati nii... Aii cewahh.. Ayat kasanova lah pulak kan...

      Takut nyeee bile ........
Siang tadi wany tido tau.. Cehh,, tido di siang hari pun nak bgtau kan.. Wany mimpi buruk... Dlm mimpi tu mcm bg petunjuk ntuk wany bertaubat.. Hujan turun tnpe henti skarang nii.. Dan dlm mimpi tu kawsan rumah wany nii d landa banjir yg amat dasyat. Kalo banjir air msti keruh kan tapi dlm mimpi nii banjir nyee dah mcm air laut.. Emg dasyat.. Air die cntek dan jernih.. Rumah smue d tenggelami air.. Mcm dongeng alahai.. Wany terpikir sejenak ke mane pergi nyee pnduduk yg rumah nye sudah d tenggelami air tu.. Waktu tu rumah wany belum dtg lagi air banjir tu.. Wany rase mcm berlaku nyee_____ wktu tu kan.. Takod sgt.. Crite nii wany nak kongsi kan dgn Asyraf tapi smue tu angan2 jekk... Crite kdue pulak nii da kaitan dgn Asyraf..

     Sedih nyee 
Tiap hari tau bile Asyraf nak balek jek msti wany akan mndi dan mngharap kan die dtg ke rumah wany tapi tu smue khayalan jekk kot.. Hari-2 wany tnggu die balek. Nak bebual dgn die, tenung muke die tapi die tak dtg pun kan.. Selalu sblm g keje wktu malam die akan dtg rumah wany dats y lah hari-2 wany buat mcm tu.. Sedih sgt.. Hari sblm nii wany boleh phm knp die tak dtg sbb hujan tapi hari nii tak hujan pun knp die tak dtg ke rumah wany.. Die dah tak sudi ke dtg uma wany lagi.. Ayat frust menonggeng.. Emmm,,,Takpe lah.. Mgkin benda yg berlaku ada hkma nyee kan.. Wany sayang sangat kat die. Wany taknak die tnggalkan wany.. Sampai bille2 wany sayang die.. 

Oke tamat sudahh citer wany. Nak ngs tau nii. Wany nak g ngs dulu. 

I LOVE MY VISITOR

Monday, 19 December 2011

Kesian sayang yee ! :(

Assalamualaikum Para Hadirin yang di Hormati dan di Segani,

Malam yg dingin memberi seribu makna dalam hidup kita kan ? Wahhhh !!! Ayat tak bole GO seh.. Hari nii story tak berape nak mnarik dan akan wany mnarik kan demi visitor wany ae. Hahahaha.. My hubby ! Ohh so sad.. Kesian die terpakse pergi kerja lambad kerna nak mnuggu hujan reda sdikit. Yelahhh ! Die bukan da Sports Car punn ! 'Wahh,, tak mengagak'... Hehehehe.. Sebiasanya Lahh die gi kerja seawal kol 7.30 atau pling lambat pun kol 8 lah. Tapi tady die g keje kol 11.30. Wahhh ! it's too late. Alhamdulliah lah die bekerja dgn kluarga kan kalo tdak 'You are fired, right ?' ... Hehehehhe. Hari nii hujam taknak bhenti langsung kan kalo bhenti pun skejap jekk... Sjuk sgt dah nii.. Petang dlm kol 6 tady lah baru hujan bhenti kan ! Emmm,,,, cuaca tak mnentu lah. Tak dpt lah wany n kengkawan nak buat aktiviti luar... Pape pun kite bersyukur kerna ALLAH S.W.T tu dah beri rahmat kpd umat NYA... ALHAMDULILLAH... Oke.... smpai ni jek lah story the morry kite..
I LOVE MY VISITOR


Sunday, 18 December 2011

Perasaan Wany Lahh.

Assalamualaikum Para Hadirin yg di Hormati dan di Segani,

 Berdebar rasenye kan dah nak nek skula niyy. Adohai! Korg tau tak nape wany berdebar nak nek skula nii? Sbb dulu wany hnye pengawas biase shj. Tiada jwtan lngsung wlaupun AJK. Hahahaha. Lagi pun wany niii pngawas skola yg baru. Tetapi wany telah d lantik menjadi ketua pengawas skola. Oke ! Korg nak tgk tak Wany sbut jwatan wany yg pnjang. Jap ae........ Ketua Pengawas Sekolah Menengah Kebangsaan Kangkar Pulai. Hahahahaha. Berat kan jwatan tu wlaupun hnye tulisan melalui mate kasar. Wany terpikir ape yg wany ptot buat bile nak nek skula naty. Wany harap lah kan pengawas2 lain dpt bantu wany laksanakn tugas wany terutama skali pengawas2 lame lah kan. Harap sgt bantuan korg yee. Hahahaha

 Selain berdebar, wany xcited sgt nak nek skula untuk jmpe kengkawan waany. Wahhhhh !!!!! Lame nyee tak jmpe kan. Ridu sesangat. Cikgu kelas wany iaitu Cik Sabarina Mohamed, kami tak sabo nak berlajar kmbali dgn ckgu dan ckgu2 yg lain juga. Harap ckgu Happy mengajar kteorg pd tahun yg baru nii. Demi SPM ckgu kami takkan ulangi perangai lame. Kami berubah. Hahahahaha

 Tetibe nak menaip panjang pulak tapi taip ntah ape jekk. Hahahahaahhaha. Dah lah. Eany nak msg Buah Jantung Pengarang Jantung Wany yg dr tady kuar g beli makan tapi tak balek balek agi. Hehehehehe.. Risaau sesangat niii.. Kerna hari ujan nii kan. Takut pape kang jadi. Bukan mengharap cume risau jek lah.

Saturday, 17 December 2011

Shopping sakan yoo

Assalamualaikum Para Hadirin yg di Hormati dan di Segani,

Hari ni best sesangat lah. Hahahaha. Yelah, wany g shopping barang skula tapi cume beli beg and ksot skula jek lah. Tapi nak ucapkan terime kaseh kan abg wany cos evrything his support for me n my youngest sister. Tapi pape pun maaf lah ye abg terbeli yg memahal sgt. Takpe lah kan thun dpan akak last skula. Agypun dah lame tak beli beg skula. Hahahaha. Sayang abg sesangat. Then lepas g brg skula, mak bwk kami g Badan cemerlang untuk beli buku rujukan. Banyak gak aa beli. Tapi taksemue nyee. Mak kate len kali bole beli. Dah penat berjalan perot rase lapar pulak. Abg Ely bwk kteorg g mkn kat Restoran Asam Pedas Tasek. (Ceh,, siap sebot agi). Sedap gilerrrrr.. Korg cube lah mkn kat stuh. Kenyang perot senang hati. Pastuh ape lagi, Balek lah. Tapi tak bermakne kiteorg dok goyang kaki. Tak puas berjalan, Akak bwk kteorg g Persada Johor. Hahahaha. G sane nak jmpe, ntah lah. Kate nye kawan Abg Boy. Name nyee Atika. Tapi akak tak sngke yg Abg Boy da kat stuh. Mak pun jmpe lah Abg Boy yg dah lame tak jmpe.(Dah mcm jejak kasih pulak). BTW, today is my happy day. So, happy. Hahahaha. K lah. Wany nak bobok lah. Penat sgt hari nii. Bye2
I LOVE MY VISITOR

Friday, 16 December 2011

      Assalamualaikum, Para Hadirin yg Dihormati dan Disegani

Nak story Lah. Petang tadi Asyraf dtg. Happy nye tapi die mcm tak pun. Takpe lah tak kesa pun. Tapi sblm Asyraf pergi kerja, die da mninggal kan pesan yg berbunyi begini 'Nati ayunx msg anje ae'. Huuisshh,, walaupun muke tgh kelat mase tu kan tapi hati ni haa, hati nii sape yg tahu die berkate kan. Wany tnggu lah gak msg die kan. Dr die pergi smpai ke skarang nii haa. Takde pun. Hehehehe, hangat-hangat tahi ayam jek.. Takpe lah wany tnggu jek lah die msg yee. Agak-2 kol bape ekk Asyraf tuh akan msg wany kan ? Emm,, sabo separuh dpd iman kan. Oke ! Wany sabo.

I LOVE MY VISITOR

Semue angkara Facebook


Haaa ! ! ! Kenal tak die nii ? Emmm,,, TAK ! Oke. Wany akan kenalkan die yee. Ni lah budak yg nak berantap gn wany Blog sape paling cute.  Name die Azim. Hahahaha. Pertandingan yg agak kelakar lah jugak. Pertandingan ni bermula nye dr Facebook. So, sape yg bace ni sokong , comment dan follow lah Blog ni yee jikalau anda smue rase ia nye menarik.
I LOVE ALL MY VISITOR

iiiissssshhhh!!!! Kenape mcm ni ?

Wany tak tahu lah kenape wany terlalu cemburu kalo Boyfriend wany rapat gn adik wany. Wany takda niat pun untuk berperasaan begitu tapi betol lah kate teman2 wany kan. Wany ni terlalu kuat cemburu. Walaupun dgn adik beradik sendiri. Emm,, mcm mane lah nak buang perasaan ni ?

Thursday, 15 December 2011

Hehehehehe...Seronok pulak lepak gn kengkawan mlm nii. Rase kalo da msalah pun bole hilangkan? Sesaat pun kami smue tak pena bhenti ketawa. Ada jek bnda ntuk jadi bahan ketawa. Tengs Nadza, Balqis dan adik beradik nye kerna sudi hadir ke rumah ku ini. First time lah gune laman sesawang nii. Sebelum ni pena tau gak benda bntang ni tapi tak pandai gune so abaikan jek lah. Tapi tgk kengkawan smue Blogging mcm rase nak cube gak kan. Taknak lah naty d katekan "di telan dek zaman" atau bhse BUDIMAN nye 'Kolot'. So skarang nii taktau lah mcm mne nak buad ayat sedap. Mungkin Blogger lain dulu pun cmni kot. Takpe lah naty lelame pandai lah kan wany gune ekk. Mane tau dah lelame naty ayat wany mngkin power. Kan ??? Hahahahaha
K lahh. Dah mlm nii. Wany nak mule kan "Beraduan"??? Hehehehe
Selamat Malam Teman Baikku. I love You All

Wednesday, 14 December 2011

Sape Kawan Wany ekk ?


Nadzatul Aqmar
BFF yg paling wany sayang. Wlaupun kdg2 tu da gak bertikam lidah tapi kami tetap bersatu hati. Sweet gtuh soulmate kami.


Afirul Hafez
BFF yg kedua lah. Taktau lah nak citer ape psl die nii tapi die nii da agak terejal sikit. 'Jangan marah yee'.


Amirul Amry
Die nii kawan baik budak di atas nii. Oleh sebab tu, kami pun berkawan baik. Hehehehe
Penah gak lah suke kat die kan tapi tu kesah dulu tak perlu lah d kenang.


Azwyn Faraheda & Amylia Shafina
Classmate mase form3 tapi tetibe kami jadi sekepala pulak.


Firdaus
Budak yg wany akan kenang die sampai bile-bile. Walaupun kteorg tak rapat tapi wany kenal die.

PEMBERITAHUAN ! !


Nama die Ahmad Asyraf Bin Rokman. Sape nii ?  Hehehe
Die ni lah org kedua yg wany sayang. Insan teristimewa. Walaupun takde pape yg special akan diri nye tapi  wany suke cara die. Sekarang nii die kerja. Umur die 19 tahun. Kami kenal melalui pandangan pertama. 'Mcm cinta zaman dulu-dulu plak kan'. Hehehehe wany tak kesah lah ape yg org nak ckp pasal hbungan kami nii. Ada gossip kite buat pekak jek. Jgn sebab gossip liar kami bole berpisah.
Wany sayang ayunx sesangat tau.

Kenapa Nur Azyah ?


Swaktu wany dlm kandungan lagi, mak dan abah bersepakat untuk letakkan nme anak mreka Nur Azyah. Tetapi bila wany d lahirkan jek abah ubah fikiran untuk letakkan nme anak nye Nur Hazwani yg bermaksud Cahaya Pemberianku. Hehehehe. Kesian mak wany. Takpe lah mak. Wany letak nme Blog nii Nur Azyah supaya naty mak akan bace Blog anaknye yg bernama Nur Azyah. Wany sayang mak dan abah sesangat tau. Tanpa mereka takde lah wany kat duni nii kan dan wany pun tak bole tulis blog nii kan.



Ni lah wajah kedua org tua ku yg sangat ku kagumi. Name mak, Sabariah Bte Ibrahim A.K.A Cik Yah. Name abah, Azman Bin Taslim A.K.A Cik Man. Cantik dan Tampan kan ? Tgk lah anak die ni haaa ! Cun tak ? hehehehe

Terima kasih ADIK ! ! !

Hari pertama buat blog nii takde pape lah wany nak post. Tapi pape pun wany nak ucapkan terima kasih kpd adik wany kerna sudi tlong ajarkan buat blog nii. "Naty akak belanje mkn yee adik"

Haa!!!! Niii lahh wajah adik wany yg comel tu. Comel kan ?