Thursday, 22 December 2011

Dua pekara yg perlu di kongsi bersama

Gemuk merunsingkan ae ?

Bercerita tentang gemuk. Mesti da yg tension kan. Macam kawan wany sorg nii haaa.. Wajah beliau tak dapat d pamerkan di sini Die siap buat status 'Macam mana nak kurus'.. Hahahahaha Banyak cara ntuk kita bole jadi kurus. Cuma kita tak rajin jek nak lakukan. Faktor kita gemuk da kat dpn
 mata kita nii haa iaitu online spanjang masa tak henti henti. Ada lagi, makan 'Fastfood'. Banyak lagi lah yg slalu dan sering kite buat kan kan kan.
So, kat sini wany nak ajarkan mcm mane nak kurus ataupun nak kurang kan berat badan. Walaupun wany takda lah terlalu kurus kan tapi wany nak kongsi gak. Benda ni dipelajari dpd majalah, pangalaman, kengkawan dan mcm mcm artikal. Huh, berdebar nye nak tau. 



  1. Mestilah banyak ckp kene bersenam. Pelbagai cara kite bole bersenam antaranya berjalan kaki, jogging, berbasikal. Kalau kita nak menari kat rumah pun ape salah nye kan ni untuk org yg malas nak kluar rumah lah kan. 
  2. Sape yg suke sgt makan pedas kan kawal sikit nafsu nak makan tu sbb makanan tu membuatkan nafsu makan kita membuak buak. Lepas nii jgn makan pedas lagi tau. 
  3. Yg nii mesti korg tak tahan kan. Jgn makan nasi selama 3 bulan. Sbb nasi nii mempunyai _____ ??? yg tinggi. So, elakkan drpd makan nasi. Tak mati lah kalau tak makan nasi. Makan lah sop ke, sayur sayuran ke mee ke tapi maggi jgn yee.
  4. Elakkan makan selepas jam 8 malam. Sbb lepas makan kita msti rase nak tido kbetulan pulak dah waktu malam kan. Cnferm lah takda harapan nak kurus.
  5. Emm,, byk kan aktiviti menolong ibu dan bapa di rumah. Hambek berkat nak kurus. Hahahaha. Mane tau kan. Dgn niat kita nak kurus pastuh kita buat ibadah menolong ibu bapa. kuranglah berat badan tu kan.
Oke. Korg amalkan lah 5 perkara untuk kurangkan berat badan korg yee. Kepala Blog nii pun takda lah kurus sgt dan takda lah gemuk sgt. Sedang sedang jek.Oke lah. Tu sahaja ug dapt d kongsi kan kpd smua ntuk kurus. Wany update Blog nii khas buat kawan wany Haikal A.K.A Sun Si Matahari.

Cinta nak dikekalkan !


Susah kan nakjaga cinta kita kan. Hmmm,, mesti byk dugaan yg korg dan wany sendiri lalui. Byk sang setan yg ada ntuk runtuhkan hubungan kita nii. So, macam mane nak jaga hubungan kita supaya hubungan kita tak rengang. Wany ni pun takda lah pakar sangat dlm cintan-cintun. Tapi dgn pengalaman dapat kita berkongsi kan. Hehehehe Mcm pro jek ek? Antara perkara yg perlu dalam diri antara pasangan ialah :
  1. Korang kene lah percaya pasangan masing masing. Jangan lah terlalu percaya sangat dgn kate orang tanpa ada bukti yg kukuh. Benda nii smue boleh buat korg pnye hbungan retak giler lah. 
  2. Haaaa.. Nii yang paling penting sekali. Buang sifat ego yang ada dlm diri korang. Kalau sang jejaka dah marah takkan korg pun nak hot gak kan. Rileks. Kalau sang jejaka HOT sang jelita kenen COOL dan sebaliknya.
  3. Berlaku jujur dan adil lah terhadap pasangan masing masing. Korang pandai bg masa antara cinta, kawan, family dan kerjaya. Nanti antara korg ada yg curiga.
  4. Selalu lah berbincang berdua duaan gtuh kan kalau ada masalah. Jgn simpan masalah tanpa kongsi bersama sbb nati pasangan korg tertekan dgn keadaan kamu yg tak tentu arah dan sering menjauhkan diri. Sebagai alasan korg nak bersendirian. Kolot punya alasan tu.
  5. Last sekali korg kene saling faham memahami antara satu sama lain supaya korg tak bertikam lidah jika korg tak sekepala. Jadi, kalau pendapat atau pandangan korang berlainan tak salahkan kita gune kedua dua pendapat tu. So, takyah gaduh gaduh lagi.
5 perkara yg WAJIB ada pada korg dan pasangan korg. Terus terang wany katekan wany tak perfect sangat lah dalam percintaan tapi sebagaimana yg wany katekan kita boleh berkongsi bersama. Wany ada pakwe. Baik sangat. Wany sayang die. So, die wany punye dan tak sanggup berkongsi.

I LOVE MY VISITOR



No comments:

Post a Comment